Sunday, March 14, 2010

Ի՞ՆՉ ԵՓԵԼ

Ստորեւ տպագրում եմ կերակրացանկ (ճաշացուցակ) բոլոր այն կանանց համար, ովքեր ամէն օր իրենց ամուսիններին հարցնում են՝ "Այսօր ի՞նչ պատրաստեմ"։

Թէեւ ցուցակը ես եմ պատրաստել, բայց հրաժարուելով հեղինակային իրաւունքից, խորհուրդ եմ տալիս կայքէջս այցելող բոլոր տղամարդկանց (եւ կանանց) այն տպել եւ փակցնել խոհանոցում աչքի ընկնող մի տեղ։

Սոյն կերակրացանկը պատրաստուել է պարզապէս կանանց աշխատանքը հեշտացնելու նպատակով եւ որեւէ մէկի հարցի գրաւոր պատասխանը չէ։
Դրանց մի մասը պատրաստելու համար անխուսափելիօրէն պիտի ունենալ Իրանահայ բարեկամներ։

1. Կարմիր փլաւ (բրնձով), մսով (Հայաստանեան ուզբեկական փլաւի նման մի բան)։
2. Մակառոնի։
3. Ծաղկեկաղամբով խոռեշտ, բրնձով փլաւ։
4. Լոբիով խոռեշտ, բրնձով փլաւ։
5. Ոսպով փլաւ։
6. Ղոռմէ սաբզի, բրնձով փլաւ։

7. Հաւով փլաւ (բրնձով)։
8. Մաշով (լոբի) խոռեշտ, բրնձով փլաւ։
9. Տապակած հաւ եւ գետնախնձոր (կարտոֆիլ, կառտոշկա, ֆրի)։
10. Թասքաբաբ։
11. Լազանիա։
12. Աշ է ռեշտէ։
13. Հարիսա։
14. Փառինջ։
15. Ժառգօ։
16. Ձուկ (տապակած)։
17. Ձուկ (խորոված)։
18. Թփով տոլմա։
19. Կաղամբով տոլմա։
20. Խառը տոլմա։
21. Չիլի դագ։
22. Աբգուշտ։
23. Ջիգառ։
24. Լանգետ։
25. Բիֆ ստրոգանոֆ։
26. Խորոված։
27. Չելօ քաբաբ։
28. Ֆելաֆել։
29. Չիզբերգեր։
30. Պիցցա։
31. Լահմաճուն։
32. Շաուրմա։
33. Մածնապուր։
34. Աւելուկով ապուր։
35. Ֆեսենջան։
36. Ծովախեցգետին (թէեւ հօրս մահուանից յետոյ ծովախեցգետնի երես չեմ տեսել)։

37. Քֆտով շիլա։
38. Լափփէով խոռեշտ, փլաւ։
39. Չիփս ու պանիր։
40. Տապակած սունկ, դդմիկ, գետնախնձոր, ծաղկեկաղամբ եւ այլն։
41. Քոթլետ եւ ֆրի։
42. Քառաֆսով խոռեշտ, փլաւ։
43. Բամիյէով խոռեշտ, փլաւ։
44. Հալիմ է բադեմջան (սմբուկով հարիսա)։
45. Նրբերշիկ ու երշիկ։

Քառասունհինգ կերակրատեսակ, որ նշանակում է ամէն մէկ ամիս ու կէսը մէկ անգամ է հերթ հասնելու միեւնոյն կերակրին։

Ի դէպ, հետագային կրկին "Այսօր ի՞նչ պատրաստեմ" հարցը չլսելու համար, անհրաժեշտ է տղամարդ ամուսինները վերոշարադրուածի բաղադրամասերը նախօրոք գնեն ու տանեն տուն։ Հակառակ պարագային էլի նոյն հարցը լսելու են։

Լաւ մնացէք։
Յ.Գ. Չեմ յաւակնում, որ վերոյիշեալ ցանկն ամբողջական է։ Հետեւաբար ազատ զգացէք վերոյիշեալ ցանկին աւելացնել ձեր նախասիրած կերակրատեսակները։

No comments: